רקע מדעי
שאלה משנית 1 : כיצד מיץ לימון משפיע על קצב ריבי החיידקים?
מיץ לימון טרי הוא חומצי וה- PHשלו (רמת החומציות. ככל הש-PH נמוך יותר החומציות גבוהה יותר) שווה בערך ל-2. בהכללה, ה-PH הנמוך שלו הופך אותו לאמצעי יעיל נגד חיידקים. המיץ מכיל 6-5 אחוזי חומצה ציטרית, שמעניקה לו את תכונותיו החומציות ואת הטעם החמוץ החזק שמאפיין אותו. חומצה ציטרית גם נמצאת בשימוש רחב כחומר משמר בתעשיית התרופות והמזון.
היות שהחומצה הציטרית של מיץ הלימון חזקה יותר וערך ה-PH שלה עומד על 2 בערך, החיידק אינו מסוגל לשרוד בה.
מיץ לימון טרי הוא חומצי וה- PHשלו (רמת החומציות. ככל הש-PH נמוך יותר החומציות גבוהה יותר) שווה בערך ל-2. בהכללה, ה-PH הנמוך שלו הופך אותו לאמצעי יעיל נגד חיידקים. המיץ מכיל 6-5 אחוזי חומצה ציטרית, שמעניקה לו את תכונותיו החומציות ואת הטעם החמוץ החזק שמאפיין אותו. חומצה ציטרית גם נמצאת בשימוש רחב כחומר משמר בתעשיית התרופות והמזון.
היות שהחומצה הציטרית של מיץ הלימון חזקה יותר וערך ה-PH שלה עומד על 2 בערך, החיידק אינו מסוגל לשרוד בה.
קישור לאתר: https://davidson.weizmann.ac.il/online/askexpert/life_sci/%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%9E%D7%99%D7%A5-%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%99%D7%A2-%D7%A2%D7%9C-%D7%A2%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%91-%D7%92%D7%93%D7%99%D7%9C%D7%AA-%D7%97%D7%99%D7%99%D7%93%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%93%D7%99%D7%9F
In a 1993 test to determine the effectiveness of lemon juice in purifying water in Argentina, the National Center for Biotechnology Information reported a significant reduction in the v. cholera bacterium as long as enough lemon juice was used to lower the water's alkalinity levels, which encourage bacterial growth.
שאלה משנית 2 : כיצד דבש משפיע על קצב גידול החיידקים?
ריכוז הסוכר הגבוה (היפרטוני) מעכב גידול חיידקים וחומציות הדבש, אף היא תורמת לכך. פרט לכך, יש בדבש כמות לא מבוטלת של מי חמצן שגם הם קוטלים חיידקים.
יש סוגי דבש מאד ספציפיים, שמוגדרים כמוצרים רפואיים, ומקורם בדבש מפרחים ספציפיים המכילים גם פפטידים אנטי בקטריאליים. מקורם של הפפטידים בדבורה, בנוסף למתילגליוקסאל, שהוא כימיקל בעל פעילות אנטי-בקטריאלית ונוצר מחומרים הקיימים בצוף (ללא מעורבות האנזימים של הדבורה) בכמויות משמעותיות. פרופוליס הוא אנטי-ויראלי אבל לא ידוע לי שהוא פעיל כנגד חיידקים.
יש סוגי דבש מאד ספציפיים, שמוגדרים כמוצרים רפואיים, ומקורם בדבש מפרחים ספציפיים המכילים גם פפטידים אנטי בקטריאליים. מקורם של הפפטידים בדבורה, בנוסף למתילגליוקסאל, שהוא כימיקל בעל פעילות אנטי-בקטריאלית ונוצר מחומרים הקיימים בצוף (ללא מעורבות האנזימים של הדבורה) בכמויות משמעותיות. פרופוליס הוא אנטי-ויראלי אבל לא ידוע לי שהוא פעיל כנגד חיידקים.
קישור לאתר: http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5800

שאלה משנית 3: כיצד מים שהורתח בהם שורש ג'ינג'ר משפיעים על קצב גידול החיידקים?
אין שום מקור מידע האומר כי הג'ינג'ר משפיע על חיידקים חוץ ממניעתם. ניתן להסיק מכאן שאין שום הצדקה למים עם ג'ינג'ר בתור תרופת סבתא.
אין שום מקור מידע האומר כי הג'ינג'ר משפיע על חיידקים חוץ ממניעתם. ניתן להסיק מכאן שאין שום הצדקה למים עם ג'ינג'ר בתור תרופת סבתא.



תגובות
הוסף רשומת תגובה